NetApp E Series

Efficiënte en Eenvoudige storage

 • Technology Technology
 • Growth / Succes Growth / Succes
 • Web Web

NetApp E Series: de technologie

De NetApp E Series combineert modulaire flexibiliteit en schaalbaarheid met brede ondersteuning van schijftypen en interfaces. De belangrijkste functionaliteit wordt echter bepaald door de SANtricity managementsoftware, die een gebruiksvriendelijke interface combineert met high-end features. Onervaren storagemanagers brengen een E Seriessysteem eenvoudig operationeel, terwijl storagespecialisten alle features vinden om het systeem te tunen op de workload.

Modulaire flexibiliteit

Alle E Series-modellen zijn verkrijgbaar in meerdere vormfactoren en ondersteunen verschillende schijftechnologieën: SAS, NL-SAS en snelle SSD-schijven. De 2U shelf van 12 schijven is een kosteneffectieve oplossing, terwijl de 2U shelf met 24 2,5 inch-schijven een laag energieverbruik combineert met een hoge schijfdichtheid. Tot slot is er een diskshelf met maar liefst 60 schijven in slechts 4U, perfect voor omgevingen met enorme hoeveelheden data en een beperkte vloerruimte. Bovendien kunnen alle drie de shelves worden uitgebreid met verdere enclosures, zodat systemen kunnen ontstaan tot 384 schijven met ruim 1500 TB diskcapaciteit.

Efficiënt met ruimte en energie

Hedendaagse storage moet de niet aflatende datagroei bijhouden en voldoen aan enorme capaciteitsbehoeften. De E Series is ontwikkeld voor omgevingen met grote hoeveelheden data waar de beschikbare ruimte optimaal moet worden benut. De extreem dichte 4U-diskshelf met 60 schijven levert hoge prestaties en vermindert de benodigde rackruimte met soms wel 60%. Dankzij de uiterst efficiënte voedingen en het intelligente ontwerp kan het stroomverbruik met soms 40% en de koeling met 39% worden beperkt!

 • Tot 60% minder ruimte
 • Tot 40% minder stroom
 • Tot 39% minder koeling

Uitgebreide interface-opties

Afhankelijk van het model en de vormfactor ondersteunt de E Series een groot aantal host- en netwerkinterfaces voor aansluiting op storagenetwerken, waaronder Gigabit Ethernet, SAS (tot 12 GB/s), iSCSI (10 GB/s), Fiber Channel (tot 16 GB/s) en InfiniBand (tot 40 GB/s). Op deze manier zijn de E Seriesmodellen uitstekend te integreren in vrijwel alle bestaande omgevingen.

Effectief storagemanagement met SANtricity

De bij de E Series geleverde SANtricity-software voegt standaard een groot aantal performance-, betrouwbaarheid- en efficiencyverhogende features toe aan de E Series-systemen. Via een eenvoudige interface en installatiewizards kunnen ook minder ervaren storagebeheerders een geavanceerd storagesysteem configureren.

 • Meer betrouwbaarheid: RAID, Dynamic Disk Pools, Snapshottechnologie, Remote Mirroring
 • Hogere performance: RAID, SSD-cache en perfomance-tuning features voor voorspelbare IOPS en lage latency
 • Verbeterde efficiency: Thin Provisioning, Snapshot
 • Extra beveiliging: data-encryptie (optioneel)


De E Series is verkrijgbaar in verschillende vormfactoren, variërend van een 12 disks 2U-model (links), een 24-disks 2U-model (midden) en een 60-disks 4 Umodel (rechts). Alle modellen zijn verder uit te breiden met extra disk shelves.

De techniek achter de NetApp E Series

 • Modulair schaalbare hardware met uitgebreide ondersteuning van typen disks en interfaces.
 • Eenvoudig beheer met SANtricity.
 • Geavanceerde features voor betrouwbaarheid (Dynamic Disk Pools), performance (SSD Cache) en efficiëntie (Thin Provisioning) en back-up (Snapshot, Remote Mirroring).
 • Uitgebreide mogelijkheden van moderne connectiviteit


Vraag het NetApp Eseries boekje aan om meer te weten te komen over de techniek.